2013. szeptember 13., péntek

Friss, vagyis inkább annak hiánya...

Hello mindenki!
Tisztában vagyok vele, hogy több, mint két hónapja nem frissítettem a blogot, de azért nem vesztem el teljesen. :D
A nyaram elég húzós volt, plusz belefogtam egy hosszabb novellába, amit pályázatra szántam, de végül nem lett belőle semmi. Szóval a Végzetes vonzalom eléggé - sőt teljesen - parkoló pályára került. A legrosszabb, hogy még nem sikerült befejeznem a novellát sem egészen, az utolsó jelenettel küzdök már legalább két hete. Nem akar jönni a megfelelő hangulat. :/
Ezért gondoltam vigaszként megosztok néhány szösszenetet, jelenetet veletek (egyszer, majd lehet felhasználom őket egy hosszabb terjedelmű írásban is :)), amik amolyan Isteni szikra hatására születtek és nem akarództak békén hagyni, míg le nem gépeltem őket. Aki követ esetleg FBn, az olvashatott kettőt közülük, amit ide is ki fogok tenni a hét folyamán. Minden nap 1-et. :D Azokon felül jön még kettő biztosan.
Ne mondjatok még le rólam teljesen, ha nem is villámtempóban, de azért szállítani fogom a VV fejezeteit és a megkezdett novellák, kisregények folytatásait is. Üdv. Sylvie B.

Akkor íme az 1-es számú szösszenet (ezentúl Kis Izék... címke alatt futnak majd, valamint oldalt az azonos nevű oldalon találtok hozzájuk összefoglalót, linket, stb. :D):



- Elnézést! Ugye félre értettem, amit mondott? Harmincezer forintot kér azért, hogy kihalászta a gyűrűmet a lefolyóból?!
- Jól hallotta, hölgyem. Méghozzá kp-ban!  - vágta rá pléhpofával a mosogató alól kikukucskáló, köpcös, izzadt, kopaszodó vízvezeték szerelő, ujjai közt szorongatva az ékszert. - De, ha úgy jobban megfelel, esetleg leróhatja a tartozást... - itt némi szemöldökrángás kíséretében, ami talán kacsintásnak indult, hatásszünetet tartott. Ettől Brigit a rosszullét környékezte. - … természetben is!
A lány hirtelen nem is tudta mit csináljon kínjában. Küldje el simán a szemtelen kis gennyládát melegebb égtájakra, vagy inkább a pasas nagy pofáján próbálja ki a földön heverő papagájfogó roncsoló erejét. A lelki szemei előtt megjelenő jelenet hatására, ahogy a vér és agyvelő szétfröccsen a falra, lemondott a dologról. Túl sok mocsokkal járt volna. Valami mást kell kitalálnia, ha nem akarja, hogy teljesen kizsebeljék.
A lehetőség, hogy természetben fizessen szóba sem jöhetett. Egyetlen vintage, több generáció óta a családhoz tartozó gyémántgyűrű sem éri meg, hogy akár a kislábujja körmével hozzányúljon ehhez az izzadságszaggal hódító, elfuserált Don Juanhoz.
A férfi, mintha biztatásnak vette volna a hallgatását - meg, mert annyira fixírozta döbbenetében - kikászálódott a mosogató alól, fülig érő vigyorral nekitámaszkodott, és úgy folytatta.
- Mi lesz, édeske?! Ernő bácsi nem ér ám rá egész nap. Mutasd, mid van - jelentette ki ezt teljes önelégültséggel, a gyűrűt még mindig az ujjai közt forgatgatva. - Vagy esetleg te is látni szeretnéd a szerszámaimat?
Brigi kis híján felnevetett. Ez a kis görény tényleg így hódít?!
Elméjében gonosz terv kezdett formálódni. Ha már a sors így megszívatta, hogy szerencsétlenül beleejtette a dédi gyűrűjét a lefolyóba - nem passzolt tökéletesen az ujjára -, és vasárnap lévén csak ez a vízvezeték szerelő mutatott hajlandóságot a kiszállásra - már tudta miért - igazán megérdemel egy kis elégtételt.
Magára erőltetett egy mézes-mázos mosolyt és előredőlve az ajtókeretben - a konyha nem volt nagyobb egy zsebkendőnél -, amivel belátást biztosított a dekoltázsába, búgó hangon megszólalt.
- Macisajt! Teljesen begerjesztesz. Alig bírok magammal. Szeretnélek itt helyben felfalni. Imádom az ilyen kis husis harapnivalót - a hatás kedvéért a fogait is kivillantotta, mint aki harapni készül, csábosan lassú, vonagló mozdulatok kíséretében.
A zsírgombóc arcára kiülő kifejezés leírhatatlan volt. Döbbenten, padlót verdeső állal kapaszkodott meg a mosogató szélében, szinte menekülő mozdulatokat téve, mintha már nem is akarná annyira a sikert.
- Én... Én... Azt hiszem félreértettük egymást. Nekem... Sajnos mennem kell. Nincs...
- Ugyan más, Nutellás kekszgombócom, hát miért nem maradsz legalább vacsorára? Nyárson sült malacot készítek, a saját zsírjával fogom locsolgatni... - közben megnyalta szája szélét, úgy nyomult előre, míg a férfi jó formán felmászott a bútorra. - Olyan ennivalóan ínycsiklandó vagy.
Ernő ennél a pontnál kezdett el elfehéredni, homlokáról patakzott az izzadtság, még a gyűrűt is ledobta a pultra. Ziháló szuszogása betöltötte a kis helyiség légterét.
- Én... Én... - nyögte láthatóan az összeomlás határán.
 Brigi közben szinte belemászott a képébe, megragadott egy almát a pulton lévő kosárból, beleharapott és lassan, élvezettel rágni kezdte, mikor a fentebb említett dédi fehér, dauerolt, feltupírozott hajjal, otthonkában, vastag szemüveggel az orrnyergén becsoszogott mellettük a konyhába, egy pohárral a kezében. Arca ráncos, kifejezéstelen. Egykedvűen vetette oda az unokájának.
- Brigikém, drágám! Ne játszadozz az étellel. Anyád már a haját tépi a kertben. Lassan leég a tűz, te meg még nyársra sem húztad a malacot...
A vízvezeték szerelő ekkor adta meg magát végleg a rettegésnek, és éles visítás kíséretében lökve félre Brigit, kirohant a házból, még a szerszámait is hátrahagyta. A lányból meg kirobbant a nevetés. Az idős asszony arcára is kiült némi mosoly.
- Tudod kedveském, a múlt héten elromlott a mosógépem. Holnap jön a szerelő. Nem támadt esetleg gusztusod egy csontosabb példányra is?! Megspórolhatnánk a munkadíjat...

2 megjegyzés:

  1. Nutellás kekszgombóc? xD Egészen addig elnevetgéltem a Kis Izén, amíg el nem jutottam az utolsó mondatig. Nem erre számítottam, de éppen azért tetszik.
    Véletlenül se történhetne meg, hogy én lemondjak rólad, de azért halkan megjegyzem, hogy egy kis Pusztító szenvedély-morzsának nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon örülnék! :D
    A "Kis Izék" sem kárpótolnak teljes mértékben Mutemwia és Marcus Julius hiányáért!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy jól szórakoztál rajta! :D Nem felejtettem el - bár úgy tűnhet -, hogy tartozom még azzal neked. Lesz! :D
    Köszönöm, hogy nem mondtál le rólam! :D

    VálaszTörlés

Üdvözöllek...

Ez az oldal azért jött létre, hogy mindenki számára elérhetővé tegyem fantáziám "papírra vetett" végtermékeit, és azokkal ne csak magamat, de esetleg másokat is szórakoztassak, kikapcsoljak, elvarázsoljak. :D

18 éven felülieknek! Olvasás csak saját felelősségre! :)

MINDEN JOG FENNTARTVA!