2014. április 22., kedd

Liebster Award vol2.







Nem várt meglepetést hozott a húsvét hétfő számomra. Két év után újra elért hozzám a Liebster Award szele, méghozzá rögtön duplán. Két olyan blogger is jelölt a díjra, akiktől még álmomban sem számítottam ilyesmire. :) Először is itt van Setsuko, akit szégyen-gyalázat, de nem igazán ismerek. Hiába, a yaoi és én két külön világ vagyunk. Valahogy nem vonz a téma. És ezzel még véletlenül sem minősíteni akarom Setsuko írásait. Attól azok még lehetnek kiemelkedően jók. Mindenképpen szívet melengető a számomra, hogy ő viszont ismer engem és figyelemmel kíséri a ténykedésemet. Szívből köszönöm, Setsuko!
A másik, talán az előzőnél is meghökkentőbb jelölésem Roselyntól érkezett. :D Aki olvas könyvkritikákkal foglalkozó blogokat, az 1000%, hogy ismeri a nevét. Sziporkázó bejegyzéseitől nem egyszer hétrét görnyedve, könnyeimet törölgetve fetrengtem a röhögéstől, míg saját története, amit mostanság kezdett megosztani velünk, lelkes olvasóival, folyamatosan izgalmas, pörgő, bugyinedvesítő olvasmánnyal lát el minket. És bizony, az egy dolog, hogy én lelkesen olvasom időről-időre a bejegyzéseit, de eszembe nem jutott volna, hogy ő egyáltalán tud a létezésemről. :D Vagy csak kitűnő a memóriája és emlékezett rá, hogy egyszer-kétszer írtam megjegyzést az írásaihoz. Aztán a kit-válasszak-a-Liebster-díjra játékban véletlen én is bekerültem a kalapba. Ha így volt, ha nem, én mindenképpen hálásan KÖSZÖNÖM, hogy gondolt rám. :D


Szabályok:

1) Tedd ki, kitől van a díj!
2) Írj magadról 11 dolgot!
3) Válaszolj 11 kérdésre!
4) Küldd tovább 11 bloggernek!

A válaszaim:

Roselyn

1. Ha a közszereplők közül kellene választani (színészek/énekesek/sportolók...tkp. bárki, aki él és ismert), ki lenne az abszolút kedvenc, és miért?
Igazából nem vagyok az a fanatikus rajongó típus, soha nem is voltam. Persze, nem vagyok sem vak, sem süket, engem is elérnek a világ hírei, vannak nevek, amik ismerősen csengenek a fülemben, de abszolút kedvenc?! Zene terén azt mondanám, kedvelem Pink-et. Szeretem a vagányságát, a pörgősségét vagy akár az érzelmesebb oldalát bemutató balladáit is. Színészek közül Heath Ledgert választanám, mert sokszínű tehetség, és mert egy igazán jó pasi volt. :) „Egyszerű” közszereplőként meg esetleg Katalin hercegnőt, mert mindaz mellett, hogy belekerült az angol királyi családba, valahogy, érzésem szerint mégis megőrizte az emberségét, közvetlenségét.
2. Ki a példaképed, és miért? (Lehet most élő, vagy halott, családtag, bárki, akinek az életműve motivál)
Az anyukám! Ő az a típus, akit a jég hátán is képes lenne megélni, feltalálni magát. Bár olyan kitartó, határozott és mégis aranyszívű lehetnék, mint ő.
3. Gyümölcsös, vagy zöldséges vagy?
Gyümölcs. :)
5. Első csókos történetet kérnék szépen...
Húú, pont a napokban jutott eszembe. :D Kicsit suta, kicsit béna, kicsit bizsergető. Főleg, mikor egy 12 éves lány képtelen elhinni, hogy imádatának tárgya mégis csak érdeklődik utána... Aztán, hogy, hogy nem, de egy gyors adjunk-neki-egy-puszit-aztán-zavarunkban-húzzunk-el-de-gyorsan szituból megszületik az első bátortalan nyelvcsata. :)
6. Kedvenc mesehős? Miért?
Belle. Imádom a Szépség és a Szörnyeteget. Még felnőtt fejjel is szívesen megnézem. :D Javíthatatlan romantikus vagyok, a nehézségeket áthidaló szerelemtől pedig elolvadok. És mindez mellett Belle egy igazán kedves, segítőkész, könyvszerető (ez sokat nyom a latba :) ) szereplő.
7. Ha lehetne egy szuperképességed, melyiket választanád? (például: láthatatlanság, repülés, földöntúli erő, teleportálás, telekinézis...)
Hmm, ha az idővel képes lennék manipulálni, az ellen tuti nem tiltakoznék. :D De egy kis sima varázserő is megtenné. Seprű seperj!... Rongy, törölj fel!... :D
8. Ha pasi lehetnél egy napra, mi lenne az első dolog, amit megtennél?
Megdönteném a szomszéd csajt. :D
9. Hány évesen olvastad el az első könyved? Melyik könyv volt az?
Pontosan nem tudnám megmondani, de a Lessie hazatér biztos az elsők között volt, mert még mindig emlékszem rá, vagyis hagyott nyomot bennem.
10. Mi lenne számodra az álommunkahely?
Cukrászdával kombinált könyvesbolt-tulajdonosnak lenni.
11. Hol nyaraltál legutóbb?
Montenegro, valamikor az özönvíz előtt. :D De a zuram azt ígérte idén megyünk, még ha kisbalták is potyognak az égből. :)
Megjegyzés: Roselyn csaltál! A 4. kérdés lemaradt! :D

Setsuko

1. Ki az a leginkább utált női könyves karakter, akit szívlapáttal csapnál agyon és miért őt választottad?
Julie Garwood - Az ajándék c. szerzeményéből Sara. Teljesen kikészített ez a bugyuta, idegesítő női főszereplő. Miatta nem voltam képes végigolvasni szerencsétlen könyvet.
2. Ki az a leginkább utált férfi könyves karakter, akit szívlapáttal csapnál agyon és miért őt választottad?
Hirtelen nem tudnék ilyet mondani. A pasikkal engedékenyebb vagyok. :)
3. Kedvenc könyved, amit az idén olvastál?
Ilona Andrews Kate Daniels sorozata
4. Az olvasáson kívül mi a hobbid?
Cukrászkodom. :) Sütni is imádok, de a torta díszítése a kedvenc részem.
5. Ha az általad választott könyvből életre lehetne kelteni az álompasit és férjhez menni hozzá, te kit választanál?
:D Bowen MacRieve
6. Szoktál meséket nézni? (Ha igen, melyik a kedvenc)
Rendszeresen. Ha akarnám, sem tudnám, kikerülni egy 7 és egy 2,5 éves gyerkőc mellett. Régi nagy kedvenceim a Szépség és a Szörnyeteg, Pocahontas. Újabbak a Hercules, Szilaj és a Hercegnő és a béka. A történet mellett a zenéjüket is imádom.
7. Kérnék szépen egy veled történt ciki sztorit :D
Biztos van ilyen, de nagyon szelektív a memóriám. :D Nem emlékszem! :P
8. Mi a terved a nyárra, utazás, koncertek..stb?
A nyaralás mindenképp tervben van, a többi majd alakul.
9. Szereted a yaoit?
Hát, nem igazán az én műfajom.
10. Ha lehetne egy szuperképességed, mit választanál?
Varázsolnék. :)
11. Tea vagy kávé párti vagy inkább?
Kávé.

11 dolog rólam...

Nagy volt a kísértés, hogy bemásoljam ide a két éve írt pontokat, hisz sok minden nem változott azóta, de végül megembereltem magam. :)
1. Nem egészen 3 hét múlva átlépem a bűvös 3X-et.
2. Az internetnek és a kényszernek, hogy megosszam az agyszüleményeimet, számos kedves ismerőst köszönhetek. Közülük is kiemelném Lindát. Nála megértőbb, figyelmesebb, szeretőbb barátot keresve sem tudnék találni.
3. Az írás annyira az életem részévé vált, hogy még álmomban is képes vagyok újabbnál újabb történetötleteken agyalni.
4. Többször megesik, hogy álmaimban pasinak képzelem magam. Vajon ez mit jelenthet?! :D Van köztetek álomfejtő?
5. Jobban szeretek férfi szemszögből írni.
6. Nem vagyok egy pörgős típus. Igazi Bikaként a lassan, komótosan, úgy-is-megvár híve vagyok. Viszont, ha elkap a lendület, nehéz a leállás. :D
7. Érzékenyen érint minden könyvet ért inzultus. Érts ez alatt szamárfület, tépést, firkálást és társait.
8. A google a barátom. :D
9. Időnként angolul is szoktam olvasni, mikor képtelen vagyok kivárni a magyar fordítást.
10. Mióta anya vagyok, rá kellett ébrednem, hogy a türelem nagy erény. :D Néha irigylem a birkát. Meg egy pár füldugó sem ártana. :)
11. Igazából nem nagyon szoktam kertészkedni, de manapság sziklakertépítésre adtam a fejem. :)
... És még mindig nem szoktam le a smilekról! :D :P
 
Kérdéseim:

1. Nagy divatja van manapság a könyvadaptációknak. Mi a véleményed a jelenségről és mennyire szoktál egyet érteni a szereplőgárda-válogatás eredményével?
2. Mennyire szerves része az életednek a blogolás?
3. Ha a családod ellenezné az írói törekvéseidet, képes lennél teljesen lemondani róla?
4. Sorolj fel kapásból 3 könyvet, amiket sosem adnák ki a kezedből, ha már egyszer megkaparintottad!
5. Ugyanezen körön belül. Mennyire ragaszkodsz a könyveidhez? Ritkán vagy soha nem adsz kölcsön, esetleg jó szívvel osztogatod szerzeményeidet?
6. Kizárólag anyanyelveden olvasol vagy más nyelvek sem okoznak gondot?
7. Film vagy könyvpárti vagy?
8. Mennyire építed bele saját magadat az írásaidba?
9. Képes lennél fizetni azért, hogy kiadják a műveidet?
10. Mi alapján ítélsz meg egy részedről még olvasatlan könyvet? Borító, fülszöveg, mások véleménye...
11. Olvasmány terén mások ajánlásaira, friss megjelenésekre hagyatkozol vagy magad kutatod fel azt, ami szerinted érdekelhet?

Nos, azoknak a száma, akiknek továbbküldeném, hogy is mondjam, csekélyke. Többen már megkapták, egy néhányan éppen szünetet tartanak, és hogy őszinte legyek manapság nem nagyon volt időm új, friss blogok után kutatni.
Szóval, jelen helyzetben a díjat konkrétan 1, azaz 1 blognak fogom továbbküldeni. 


Viszont felkérek mindenkit, aki olvassa ezt, hogy ha van kedve és egy kis ideje, válaszolja meg a feltett kérdéseimet nyugodtan, ide a bejegyzés alá. :) 

Pusz, Sylvie

4 megjegyzés:

  1. Köszi, hogy válaszoltál a kérdéseimre. :)
    ui: Nem gond, hogy nem szereted a yaoit, nem lehet mindenki yaoista :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen! Én köszönöm a lehetőséget, hogy megválaszolhattam őket. :)

      Törlés
  2. Hát kellemesen elmosolyogtam a válaszaidon... :D És nem, nem csak rád böktem...:) Teljesen célirányosan benne voltál a listában, és igen be szoktam nézni hozzád. Na most már ennyivel kevesebb titkom van. :D Éljenek a harmadik X-esek! Jó kor ez... Igaz hogy amikor először belegondoltam, hogy ezután már a negyven jön, majdnem elkapott a zokogó görcs, de... Aztán van ennek ellenkező oldala is, például: átérezhetem majd, milyen az amikor a tinédzser fiamhoz, tinédzser fiúbarátok jönnek látogatóba... Aki lesznek majd húszoniksz évesek is. És akkor én még csak 44 leszek. Ó, hogy szegények mit fognak kapni tőlem... Már most féltem szerencsétlen gyermekemet. Előre is Isten éltessen! Aztán... Szóval a szomszéd csaj, mi? :D Amikor feltettem ezt a kérdést, az volt az elgondolásom alapja, hogy ilyen hátulról előre módszerrel feltérképezem, ki mennyire áll távol az én gondolataimtól. Jelentem, ugyanott vagy ahol én. Ha egyszer pasi lehetnék, tuti nem hagynám veszni az alkalmat, hogy kiderítsem, nekik milyen lehet. Bár a szomszéd lány letámadása előtt, én csendes magányomban felmérném először a képességeimet. :D Olyan eszközzel vonulunk csak csatába, amit tudunk is használni! :D Érdekes, de én is jobban szeretek férfi szemszögből írni. Ez akkor érdekes, amikor egy erotikus jeleneten belül nyakig belemerülök abba, ahogy a srác elmerül a nő hívogató khm... :D Nem vagyok tiszta fialás, vagy vannak leszbikus hajlamaim (kizárt! naggyon naaagggyon kizárt! :D)
    Köszönöm a válaszaidat! Öröm volt olvasni őket! :)

    Üdv,
    Linda (Roselyn)

    VálaszTörlés
  3. Örömömre szolgált, hogy sikerült megmosolyogtatni téged. :) Az meg még nagyobb boldogság, hogy látogatóim körében tudhatlak! :D Szívből remélem, hogy nem fogok csalódást okozni.
    u.i. Ajánlom, hogy próbáld ki, pasinak álmodni magadat (azt ne kérdezd, hogy kellene előidézni :) ). Érdekes élmény! :D Kétséget kizáróan a pasikat szeretem, de álmomban mindig nőket döntögetek. :D

    VálaszTörlés

Üdvözöllek...

Ez az oldal azért jött létre, hogy mindenki számára elérhetővé tegyem fantáziám "papírra vetett" végtermékeit, és azokkal ne csak magamat, de esetleg másokat is szórakoztassak, kikapcsoljak, elvarázsoljak. :D

18 éven felülieknek! Olvasás csak saját felelősségre! :)

MINDEN JOG FENNTARTVA!