2013. június 22., szombat

Végzetes vonzalom 11. fejezet



A fiatal szolgálólány percekkel az után távozott, hogy a vámpírnő betette a lábát az örökös szobájába, méghozzá eléggé hiányos öltözetben. Vladimír nem is tudta, kinek köszönheti ezt a hirtelen támadt szerencsét. Igazán ráfért már az utóbbi idők sorozatos kudarcai után.
Egyébként nem szokott saját maga kémkedni a vendégei után, de a vámpírnő felbukkanása igencsak felkeltette az érdeklődését. Da Vila készült valamire és neki élet-halál kérdése volt, hogy megtudja a részleteket. Az idióta pedig szinte tálcán nyújtotta át a tökéletes hírforrást. Persze a szobája be lett poloskázva, mielőtt beköltöztették oda, de az apró készülékek adásai természetesen rövid időn belül megszűntek. Egy próbát megért, de végül is számítani lehetett a vámpír elővigyázatosságára. Ezért is volt meglepő húzás a részéről, hogy kikezdett a szolgálóval. Így neki csak annyi a dolga maradt, hogy meggyőzze a lányt, működjön együtt, és fenntartva a kialakult „kapcsolatot”, szállítsa az infókat.
A fejedelem, markát dörgölve és öntelt vigyorral ajkain – aminek következtében előtűntek hegyes szemfogai –, kilépett a folyosót díszítő, középkori páncél árnyékából, és az elsiető emberszolga után törtetett. Ahhoz képest, hogy a nőstény egyszerű halandó volt, elég gyorsan haladt, Vladimírnak csupán a szolgák szállásánál sikerült őt utolérnie.
Sluga!*1 Beszédem van veled! – szólt rá erélyesen. A lány összerezzent, kilincset markoló keze lehullott és fej lehajtva fordult ura felé.
– Da, Gazda! *2 – válaszolt alázatosan. – Miben lehetek a szolgálatára?
Arcát szégyenpír festette rózsaszínre, miközben a lepedőt és levetett ruháit markolászta. Vladimír szemében kigyúlt az az ördögi fény, ami mindig, ha nyeregben érezte magát.
– Mi a neved leány?
– Jovana, uram.
– Nos, Jovana, feladatom van a számodra...
*1Sluga – szolga (fordítás szerbről, ejtsd: szlúgá)

*2 Da, Gazda! – Igen, Gazda! (fordítás szerbről, ejtsd: Dá, Gázdá!)


Furcsa egy jószág volt ez az ordas, el kellett ismernie. Isa már a bérház földszintjén megérezte a jelenlétét – bár ehhez hozzájárult titkos adottsága is, mert egyszerű vámpírként nem lett volna olyan erős a szaglása – és, ahogy haladt felfelé a lépcsőházban, egyre erősebben érzékelte őt. A harmadikra érve – ahol ideiglenes lakása volt – már szinte tapinthatóvá vált az ottléte, arról nem beszélve, hogy még a bejárati ajtaját is pár centit nyitva hagyta. Bundás úrfi várt rá, nem vitás.
A lány csendben elővette a fegyverét, kibiztosította és úgy rontott be.
Nikola Dimitrijevics – mert időközben utánanézett az illetőnek – kényelmesen üldögélt a fotelban, kezében szintén kibiztosított kilencmilliméteres – persze egyenesen rá szegezve –, arcán elszánt kifejezés és úgy általában, mintha skatulyából húzták volna ki. Isa kénytelen volt elnyomni a hirtelen rátörő ingert, hogy megszabaduljon ósdi öltözékétől – jelenleg kopott farmer, testhez álló, fekete póló és katonai bakancs volt rajta – és valami nagyon lengében és csábosban táncot lejtsen előtte. Egyszóval a pasi túlságosan jól nézett ki – még származára ellenére is –, sehogy sem illett a valamikor exkluzívnak számító, de mára kissé fényét vesztett környezetbe. Talán, ha nem lett volna tökéletesre nyírva és hátrafésülve a haja, talán, ha nem Armani nadrágot visel és hozzá márkás bőrcipőt, vagy arany Rolexet a csuklóján...
A lány megrótta magát elkalandozó gondolataiért. Semmi köze hozzá, a fickó miben mutogatja magát. Ő inkább előnyben részesíti a praktikusabb, egyszerűbb dolgokat, ennyi. Különben is, nem Nicket, hanem Aleket kell fülön csípnie. Már így is késésben van. Vladimír vérebei órákkal előtte járnak. Persze rég elindulhatott volna, ha nem repülővel érkezik, amiből az következett, hogy a fegyvereit otthon kényszerült hagyni – leszámítva egy-két kézi eszközt, amit magára aggatott, és némi bűbáj segítségével kijátszva a biztonsági kaput átcsusszant az ellenőrzésen – így kénytelen volt itt alkudozni a vén vámpír kufárral, mert az nem pénzben akarta volna a fizetséget. Hát, végső esetben – elejtve néhány megjegyzést a főnökére vonatkozóan, akitől a vámpírok többsége némileg tartott, tegyük hozzá jogosan – sikerült meggyőznie, hogy mégis a készpénz a megfelelő fizetőeszköz.
Amíg mindezt végigpörgette az agyában, addig néma harcot vívtak hívatlan vendégével, csupán a pillantásukat használva fegyvernek, egy másodpercre sem engedve le a másikra szegezett pisztolyt.
– Itt volt már az ideje, hogy hazaérj. Legalább fél órája várok rád – szólalt meg végül borzongatóan mély hangon a férfi.
– Mit akarsz? Ráadást? – tette fel Isa a kihívó kérdést, akaratlan grimasz kíséretében. Szívből vallotta, hogy a támadás a legjobb védekezés.
– Kösz, de kihagynám – vágta rá rögtön Nick, és nem véve fel az elé dobott kesztyűt, más témára váltott. Egyenesen, kertelés nélkül a közepébe. – Mit tudsz Alekról és Ameliáról?
A lány kérdőn vonta fel egyik íves szemöldökét. Nem szívbajos a kutyája.
– Egyáltalán, hogy találtál meg és honnan szeded, hogy tudok valamit?!
– Ügyes vagyok! – húzta a farkas önelégült vigyorra ajkait.
– És milyen szerény...– gúnyolódott a vámpír. – Ugyan miből gondolod, hogy bármit is elárulok neked?
– Mert nélkülem soha nem hozod haza a hercegnőt élve – jelentette ki amaz egyszerű magabiztossággal.
A lány ujja már-már viszketni kezdett a ravaszon, annyira szeretett volna belelőni egyet beszélgetőpartnerébe. Csak, hogy letörölje azt a beképzelt kifejezést az arcáról.
– Hahh...
– Nem viccelek, vérszívó. Szükséged lesz rám. Alek már régen sem volt egy könnyű eset, jelenleg pedig még annál is ádázabb. És soha nem volt osztozkodó fajta, ami az övé, az az övé.
– Tegyük fel, csak elméletileg, hogy elhiszem, amit mondasz. Neked mi a hasznod mindebből?
– Van egy ingyenes és expressz fuvarom?
– Majd ha fagy, kutyuska! Még mindig telihold van, ha nem vetted volna észre.
– Akkor díjtalan testőr?
– Most szívatsz, ugye? Hapsikám, nagyon közel állsz hozzá, hogy kicsit kiszellőztessem a koponyádat, lehet, megdohosodott az a sok ész, ami beleszorult.
A lánynak pislantani sem maradt ideje a férfi eltűnt a látóteréből, majd hideg fém nyomódott a halántékának. Rohadt telihold! A kutyáknak persze nem árt!
– Hidd el kicsi szúnyog, bármivel is próbálkoznál, én jövök ki belőle győztesen – mormogta a fülébe, hogy a lány tarkóján égnek meredtek a szőrszálak. – Egy óra múlva itt leszek érted, készülj el!
– És ha nem fogok? – ellenkezett a vámpír dacosan.
– Jobban jársz, ha nem próbálod ki...
– Nem ijedek meg egy ilyen piperkőc lábtörlőtől, mint te! – vágta ki magát Isa – saját belátása szerint remekül –, bár a férfi csak hangos hahotával válaszolt, majd kihívóan végignyalta a lány hófehér bőrű nyakvonalát és lelépett.
A vámpír még az után is letaglózva állt a nappalija közepén, mikor a farkas már pár perce távozott. Nem volt benne igazán biztos, hogy ennek a frissen kötött vámpír-farkas „szövetségnek” jó vége lesz.


A műanyag gyógyszeres doboz halk koppanással ért földet, miután Amelia a teljes tartalmát leküldte a torkán és az kifejtve hatását ellazította eddig szorosan összezárt ujjait. Szerencsére a farkas nem vette észre szabotázs akcióját, túlságosan el volt foglalva annak eldöntésével, hogy milyen eszközzel kínozza hamarabb.
A lány még látta, ahogy Alek határozottan megindul felé, aztán szemhéjai is elnehezültek. Persze, eredetileg neki szánta a pirulákat, de miután nem nyílt semmiféle alkalma a felhasználásukra, így változtatott az elképzelésein. Talán, egy-két órára kiütve – nem számított hosszabb hatásra – könnyebb lesz elviselni a rá minden bizonnyal váró megpróbáltatásokat. És ráadásul sikerült a szerrel letompítania magát annyira, hogy ez már nagyon ne is izgassa. Mondjuk egy ember ettől az adag gyógyszertől rég örök álomra szenderült volna, de mivel ő, mint ismeretes, nem volt ember, így csak elernyedt, jóformán még gondolkodni is tudott.
Aztán a farkas mégsem váltotta be az ígéreteit. Aggodalom energiái vibráltak körülötte, ahogy az arcát paskolgatta, még véletlenül sem olyan erősen, hogy fájjon. Vagy mikor vért próbált leerőltetni a torkán... Mindenek ura! Annyira finom volt még az illata is, hogy Amelia nem volt képes elnyomni az ingert, ami arra késztette, hogy megnyalja a száját. Majd félig öntudatlanul, hagyta magát eloldozni, ágyba tenni, megetetni.
Nem várt gyengédség volt ez a férfi részéről, a lányt kínozta is a tudat, hogy ismét meg kell bántania, el kell árulnia őt – ugyanis új szökési terv kezdett körvonalazódni elméjében –, de nem látott más megoldást. Ha szembeszállnának a népeikkel és mégis beteljesítenék a köteléket, azzal világméretű természetfeletti háború kirobbanását kockáztatnák. Amelia már így is több száz éve hurcolta magával a lelkifurdalás terhét, melyet apja helyezett a vállára, és akkori bimbózó kapcsolatuk fájdalmas megszakítását eredményezte...
Egy szellem hangtalanságával osont végig a kastély alatt húzódó vészfolyosó szűkös falai közt. Útját csak egy-két fáklya világította meg, amik bűbájpor hatására folyamatosan égtek. Sietnie kellett, mert Alekkal való randija eléggé elhúzódott, hamarosan hajnalodik, a kastélyt pedig sötétítő burok veszi majd körül, megakadályozva a napfény beáramlását, minden egyébbel együtt.
Közben elérte a titkos ajtót és óvatos kinyitotta, éppen csak annyira, hogy kileshessen és megbizonyosodjon róla tiszta a levegő. A folyosó kihalt volt, egy szál, a komódra helyezett, pislákoló gyertya jelezte, hogy a szolgálólánya kézben tartja a dolgokat, senki nem sejt semmit. Ez volt az egyezményes jel. Ha a láng nem ég, Amelia bajban van.
A lány megkönnyebbülten fújt egyet, majd gyorsan kilépett az ajtó árnyékából és behúzta maga után. A nyílászáróról ebben az állapotában – ha nem ismerte az illető a pontos helyét – ugyan senki meg nem mondta volna, hogy ajtót lát. Beleveszett a gazdagon faragott fa falburkolat mintái közé. Persze, ezért volt titkos a rejtett ajtó...
Azzal a meggyőződéssel indult meg a saját lakosztálya felé, hogy most már minden a legnagyobb rendben, mikor a szobába lépve még a levegő is a tüdejében rekedt. Zorica – a cinkostársa és szobalánya – teljesen kicsavart testhelyzetben, vérbe fagyva, és feltépett torokkal feküdt a helyiség padlóján. Üveges szemeiben még mindig ott ült a rettegés.
– Hol voltál? – reccsent rá az apja a háta mögül kérlelhetetlen hangon, szinte fizikai fájdalmat okozva ezzel. Minta valóban csattant volna a korbács a hátán. Ameliát kirázta a hideg.
– Én...
– Ne hazudj! – szakította félbe amaz, mielőtt a lány magyarázkodásba kezdhetett volna. – Hol voltál?!
Amelia megpördült a tengelye körül és rémülten nézett bele az eddig az árnyékban meghúzódó fejedelem dühtől eltorzult, kemény arcába.
– Sétáltam egyet az erdőben...– próbálkozott, bár nem sok reményt fűzött hozzá, hogy apja el is hiszi a szavait, amit alá is támasztott a hatalmas pofon csattanása az arcán. Feje oldalra bicsaklott, szája sarka felrepedt és vér íze öntötte el ízlelőbimbóit.
– Mondtam, hogy ne merj hazudni! – ordította a magából kikelt vámpír. – Azt hiszed, idióta vagyok?! A kis cinkosod szíves örömest elárulta, amire kíváncsi voltam, mielőtt meghalt. Jóformán hozzá sem kellett érnem, rögtön kipakolt.
Amelia szíve összeszorult, mikor apja felemlítette Zoricát. Már bánta, hogy a lányt is belerángatta a dolgokba. Egy értelmetlen halállal több.
– Velem jössz! – ragadta meg a férfi a lánya karját, és durván vonszolni kezdte maga után az alagsorba, ahol belökte egy cellába.
A lány először azt hitte apja oda akarja bezárni, aztán meglátta a kezénél fogva fellógatott, véresre vert, eszméletlen férfit. A rémület savként kúszott fel a torkába, ugyanis azonnal ráismert. Az egyik falusi fiatal volt. Egy ember.
– Melyik korccsal találkozgatsz? – kérte számon a vámpírfejedelem. – Talán ezzel itt, akit a kastély körül settenkedve kaptunk el? Mondd meg, mert ha nekem kell kideríteni, az nem csak neked fog fájni...
Amelia nem is tudta, féljen inkább vagy megkönnyebbüljön a tudattól, hogy apja nem ismeri az igazi csábítója kilétét. Szegény szerencsétlen falusi nem éppen a megfelelő pillanatot választotta egy erdei kóricálásra...
– Jól gondold meg, mit válaszolsz, mert minden egyes hazugságért újabb korcs fog kínhalált halni. Kiirtom a falut, ha kell! Tudod, hogy megteszem!
– Kérlek Atyám! Ne csináld – fogta könyörgőre a dolgot Amelia belekapaszkodva apja ingébe. – Bármit megteszek, amit csak kívánsz. Ne bántsd a falut! Nem onnan való! Nem is akartam találkozni vele többet, mert rájöttem, hogy csak egy hozományvadász, aki megszédített egy pillanatra, de már magamhoz tértem a kábulatból. Ő végleg elment, biztosan messze jár – közben azon rimánkodott magában, hogy nézzen ki annyira kétségbeesettnek, hogy a fejedelem bevegye ezt az orbitális hazugságot.
Vladimír tanulmányozta pár percig az arcát, fürkészve minden egyes rezdülését, majd eltaszította őt magától úgy, hogy a lány a földre eset.
– Félnótás liba! Ha nem lennél az utolsó lehetőségem a hatalmam növelésére, most azonnal kitépném a szívedet és a kutyák elé vetnélek. Még arról is könnyűszerrel megfeledkeznék, hogy az ivadékom voltál, sőt, hogy léteztél egyáltalán.
Undorodva köpött egyet Amelia mellé a poros padlóra.
– Készülj el naplementéig! Londonba mész – azzal sarkon fordult, és ott hagyta őt bárminemű további magyarázat nélkül, letaglózva...
Amelia szemét csípni kezdték a könnyek, ahogy küszködött az emlékek hálójában. Nagyon hosszú időbe tellett, mire megemésztette apja szavait. Az pedig, hogy nem tudta figyelmeztetni Aleket a dolgok alakulásáról, külön fájdalmat okozott a lelkének. Még egy nyomorult papírfecnit sem maradt esélye kijuttatni a kastélyból. Minden lépését szemmel tartották az indulásig.
Tisztában volt vele, hogy a férfi előbb aggódni, majd dühöngeni fog, ha nem jelenik meg a következő találkozón. Azt pedig árulásnak fogja venni, hogy faképnél hagyta a megbeszélt kötelék-szertartás előtt.
Lelki szemeivel látta a férfi csalódottságtól merev arcát. Fájt a szíve utána, de nem tehetett semmit. Több száz ember halála száradt volna a lelkén – és ezt a tudatot tizennyolc éves fejjel képtelen lett volna elviselni –, ha nem szakít meg vele minden kapcsolatot.
Később, mikor már néhány hónapja élt Londonban, hallotta, hogy az apja azt terjeszti Szerbia szerte, hogy hozzámenni készül Da Vila herceghez, azért utazott el. Akkor tett le az utolsó szalmaszálnyi reményről is, hogy Alek valaha is megbocsájt neki. Tulajdonképpen nem is találkoztak addig a bizonyos harapásos esetig, mikor a sors fintora által – már előre megfontolt szándék nélkül – kötelékbe nem léptek volna.
Szembe fordult a szorosan mellette, mélyen alvó férfival, ujjai akaratlanul indultak meg és rajzolták körbe a kialvatlanságtól feszes arcvonásokat. Érezte, hogy csak egy hajszál választja el őket a béküléstől.
Amelia nagyon szeretett volna vele maradni, összebújni örökre. Elmondani neki, hogy mindig is őt szerette, megmagyarázni a történteket és bocsánatot kérni azért, mert szó nélkül elhagyta, de nem lehetett... A körülményeik még több száz év távlatában sem változtak. Alek továbbra is farkas volt, ő pedig vámpír. Nincs esélyük. Vladimír pedig, csak még kegyetlenebbé vált ez idő alatt. El kell mennie, mert ha együtt találnak rájuk – az nem is volt kérdés, hogy követik őket – annak nagyon véres vége lesz. Az apja megölné Aleket, már azért is, mert elrabolta, nem ha kiderülne a kapcsolatuk.
A lány szomorúan bontakozott ki az ölelésből, milliméterről-milliméterre csúszva le az ágyról, majd araszolva el az ajtóig. Mikor kijutott az épületből, teljes erőből futásnak ered. Ágak csapkodták az arcát, a korábbi esőtől sáros talajon csúszkált, kiálló gyökerekben bukdácsolt, miközben igyekezet még az éj leple alatt minél messzebb jutni a farkastól.
Már-már felcsillanni látszott a remény, hogy gond nélkül eljut az országútig, mikor az egész fenyvest megremegtető ordítás felhangzott. A lány őrült tempóra kapcsolt, beleadva utolsó rejtett tartalékait is a rohanásba.
Minden jel arra utalt, hogy Alek felfedezte a szökését…

Follow my blog with Bloglovin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek...

Ez az oldal azért jött létre, hogy mindenki számára elérhetővé tegyem fantáziám "papírra vetett" végtermékeit, és azokkal ne csak magamat, de esetleg másokat is szórakoztassak, kikapcsoljak, elvarázsoljak. :D

18 éven felülieknek! Olvasás csak saját felelősségre! :)

MINDEN JOG FENNTARTVA!