2013. április 14., vasárnap

Végzetes vonzalom 9/2. fejezet


Íme! :D
u.i. a játék lezárult, eredményhirdetés holnap vagyis ápr. 15-én.


Amióta Alek elrabolta, érzelmi hullámvasúttá vált az élete. Hol depresszió és halálfélelem, hol már-már kirobbanó jókedv tört rá, és azt képzelte, minden a legnagyobb rendben, ennek így kell lennie, a férfi nem is megölni készül őt.
Talán kezd az agyára menni a dolog?! – rettent meg Amelia a saját szétszórt, összevissza érzéseitől.
Most is, mikor éppen azt szemlélte, a két alakváltó hogyan méricskéli egymást, miközben kezet fognak, kis híján hisztérikus nevetés tört ki belőle. Hihetetlenül vicces volt Alek morcos, gyanakvó ábrázata, mikor a másik a válla felett elismerő pillantásokat küldött felé, ahogy a SUV ajtajához bilincselve álldogált. Furcsa gesztus volt ez egy ellenséges farkas részéről, de valahogy mégis természetesnek hatott. Ian MacDermit már csak ilyen volt. Lázadó. Hagyományokra fittyet hányó.
Nos, igen, nem volt ismeretlen a számára a jelenleg lezseren a motorjának támaszkodó, bőrruhás hím, akinek bukósisakja lazán a karján lógott, a napszemüvege pedig összeborzolódott, gesztenyeszín, állig érő fürtjei közé volt túrva. Lezser magabiztosságában egyáltalán nem zavartatta magát a ténytől, hogy sötét éjszaka vette körül.
Ugyan nem mutatták még be őket hivatalosan egymásnak, de a férfi annyira ismert személyiség volt a médiában, hogy képtelenség lett volna figyelmen kívül hagyni. Na, nem színészkedett vagy ilyesmi – bár népszerűsége erősen vetekedett némelyik feltörekvő sztárjelölttel,és kinézetre sem volt egy elhanyagolható jelenség –, ő általában a lencse másik oldalán foglalt helyet, mint a sztárvilág legfelkapottabb fotóriportere. Az ismert emberek féltek tőle és imádták egyszerre, mert akiről ő cikket írt, az vagy a csúcsra jutott, vagy a süllyesztőbe. Karizmatikus írásait és művészien megkomponált képeit csak úgy falták az emberek.
A természetfeletti világban viszont törvényszegésével váltott ki feltűnést. Nem törődött semmiféle ellenségeskedéssel – nyíltan elítélte a farkas-vámpír háborút –, ezért jóformán a bátyján kívül senki nem állt szóba vele a klánjából.
Esetleg segíthet megszökni – morfondírozott magában Amelia. Azt viszont, hogy hogyan fogja Aleket kicselezni, hogy a közelébe férkőzzön, és ezt kideríthesse, fogalma sem volt. Ha a farkas véletlenül nem pultos ribancokkal flörtölgetett éppen, akkor sajnos teljes figyelmével rá koncentrált.
Közben újabb szédülés-gyengeség-émelygés roham kezdte környékezni, egy órán belül másodszor. Hiába táplálkozott nem olyan rég, az csak arra volt elég, hogy feltöltse a már vészesen megcsappant energiatartalékait és visszatérjen a szakadék széléről. Ettől még a jóllakottság megfoghatatlanul messzinek tetszett a számára.
Kényszeresen a gyomrában keletkezett gombócra szorította az öklét, majd visszaszállt az autóba. Úgy látta a férfiak megbeszélték a dolgokat és útra készek.
Irány a vesztőhely – húzta el a száját gúnyosan.  Pedig valamikor régen, a nagyon távolinak tűnő múltban Alek közel sem a halálára áhítozott...
Amelia idegesen pislogott a háta mögé, nem követi-e mégis valaki minden óvintézkedés ellenére. Hosszú ruháját térdéig felhúzva, a kastélyukat körülvevő erdőn vágott keresztül éppen. A sziklaszirthez igyekezett, ahol Aleks már biztosan várt rá. Telihold lévén illanni képtelen volt, bár ez most segítségére is szolgált. Ilyenkor sokkal intenzívebben hatottak rájuk a főzetek.
Néhány újabb ékszere bánta ugyan, de a szolgálólánya végül hajlandó volt ismét beszerezni a szükséges szert, amivel elaltatta jóformán az egész háznépet. Legalább is azokat, akik vámpírok voltak. Csak néhány cseppnyi kellett a kotyvalékból azon cselédek vacsorájába, akiknek véréből apja és testőrsége táplálkozott, és a dolgok sínre kerültek.
Sajnos tisztában volt vele, hogy nem sokáig tudja majd ezt a játékot játszani, valakinek fel fognak tűnni az utóbbi időben bevetett trükkjei, de most nem akart ezzel foglalkozni. Szárnyak nélkül is szinte repült. A tudat, hogy Aleks vár rá, már-már megrészegítette.
Ahogy kilépett a fák takarásából, rögtön észrevette őt a vastag törzsű fának támaszkodva, ami a sziklaperemen terpeszkedett és úgy nézett ki, mintha a levegőben lebegne.
Látványától egy pillanatra elállt a lélegzete, majd nagyot dobbant a szíve. Nem lett volna értelme tagadni tovább, szerelembe esett. Bármit képes lett volna feladni a férfiért. Még apja gyűlöletét is dalolva kockáztatta meg.
Szerelmének tárgya ez idő alatt megfordult, rávillantotta vadítóan csábító mosolyát, majd egy szempillantás alatt előtte termett, felkapta, megforgatta a levegőben, hogy aztán elterüljenek a fűben és egymást szorosan ölelve felszabadult nevetésben törjenek ki.
Amelia még az életben nem érezte magát ennyire boldognak, miközben ajkaik összeforrtak és tüzes, nedves ölelkezésbe kezdtek. Összetartoztak...
Édesbús emlékei közül a jármű hirtelen megállása zökkentette vissza a jelenbe. Egy rönkfából készült házikónál parkoltak le, amit körös-körül sötét fenyőerdő övezett. A hely igazán hátborzongatóan festett csak a terepjáró fényei által megvilágítva. Közel, s távol nem volt egy teremtett lélek sem. Hát megérkeztek!
Amelia fázósan húzta össze magát az ülésben, mintha ezzel láthatatlanná válhatna és megakadályozhatná, hogy becipeljék oda. Közben Alek kiszállt, beszélt pár szót az eddig előttük motorozó Iannal, majd az fogta magát és elment. A lány reményvesztetten bámult a motor hátsó lámpájának távolodó, vörös fénye után, ami végül el is tűnt, a menekülésre való esélyével együtt.
Altató ide, vagy oda, sanszos volt, hogy nem lesz elég ideje kiagyalni, hogyan adagolja be a fogvatartójának.
Amíg ezen gondolkodott, a farkas kinyitotta az ő ajtaját is, a mozdulattal pedig jól megrántotta a karját, mivel az még mindig a fogantyúhoz volt bilincselve.
– Gyerünk, pióca! Kiszállás! – és már nyitotta is ki a zárat, hogy a következőben a másik csuklóján kattanjon össze. A lánynak még arra sem volt lehetősége, hogy mély levegőt vegyen, és körülnézhessen, merre vetődhetne menekülés szempontjából, már rángatták is a komor faépület bejárata felé.Ennyi volt! Az út véget ért, ő pedig keserves kínok között fog meghalni!
És, mintha az égiek is megérezték volna kétségbeesettségét, még az eső is eleredt…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Üdvözöllek...

Ez az oldal azért jött létre, hogy mindenki számára elérhetővé tegyem fantáziám "papírra vetett" végtermékeit, és azokkal ne csak magamat, de esetleg másokat is szórakoztassak, kikapcsoljak, elvarázsoljak. :D

18 éven felülieknek! Olvasás csak saját felelősségre! :)

MINDEN JOG FENNTARTVA!