2013. április 27., szombat

Végzetes vonzalom 10. fejezet



Nos, most tartunk nagyjából a történet felénél. :D Jó olvasást!

Elkínzott ábrázattal szorította a törölközőt – amibe egy zacskó fagyasztott borsó volt beletekerve – sajgó büszkeségére. Ha ez miatt problémái lesznek a gyermeknemzéssel, akkor maga fogja levadászni és megnyúzni Aleket, hogy a bundáját lábtörlőnek használhassa – fogadkozott magában Nick, mert abban mostanra már száz százalékig biztos volt, hogy az incidens a bátyja kamikaze akciója miatt következett be.
Nem is tudta hirtelen eldönteni, mi sokkolta jobban, az, hogy tökön rúgták vagy, hogy egy vérszívó bemerészkedett a territóriumába. Egy vámpír... Hihetetlen! Hogy sikerült bejutnia és miért nem érezte meg a szagát, csak az utolsó pillanatban?! A legijesztőbb a dologban mégsem ez volt – bár közel állt hozzá –, hanem a reakció, amit a nő kiváltott belőle...
Mikor először látta meg, a lélegzete elállt egy pillanatra. Nem volt az a fotómodell típus, mégis azonnal megfogta magának. Egzotikus arcvonások, sportos, mégis a megfelelő helyeken kerekded idomok, intelligenciát sugárzó szemek. És a haja... Mindenek Ura! Az a csodálatos, mélyvörös zuhatag. Simogatni való. Alig tudta megállni, hogy ténylegesen oda ne menjen hozzá, és meg ne tegye, amit elképzelt magában. De sajnos hamar fel kellett ocsúdnia a kábulatból, mert amaz gyanúsan céltudatos mozdulatokkal indult meg a galéria felé.
Nick gyomra egy szemvillanás alatt összerándult, mikor rájött, hogy a lány a privát részt célozta meg. Persze nem juthat be – hisz zárva volt –, de ugyan mit kereshet ott? Ezért összeráncolt szemöldökkel indult meg utána.
Ő is biztos egy, az anyja által rászabadított menyjelöltek közül – gondolta közben füstölögve magában. Csak tudná, az asszonynak honnan sikerül előhúzni időről-időre újabb házasulandó farkas kisasszonyokat, akiket ráadásul még soha nem látott. Pedig ez igen ritkaság számba menő dolognak számított, hogy ő ne ismerjen egy-egy halhatatlant. Nem volt azért olyan sok alakváltó, főleg az európai régióban. A vámpírokkal való harc igencsak megtizedelte a népességet, azon kívül jó néhány család a békésebbnek számító amerikai kontinensre emigrált. Pont azért, mert az ottani vámpírfejedelmekkel lehetett üzletelni a nyugodtabb élet érdekében.
Ettől a gondolattól Nicket még a hideg is kirázta. Na, de ő királyi családba született, neki a vérében volt a harc. Alek visszatértével pedig, talán a királyné is leszáll végre róla és inkább elsőszülöttjét próbálja kiházasítani. Talán...
Közben megtorpant egy másodpercre, mert a lány eltűnt a látómezejéből. Igyekezett minél feltűnés mentesebben körbetekinteni – nem mintha az apró szeparékban összebújó párocskák bármelyike is felfigyelt volna a jelenlétére –, hogy mikor végül újra meglátta a vörös sörényt, a gyomra ismét fájdalmasan összeránduljon. A nőszemély ugyanis az eddig zárt ajtó mögött tűnt el éppen.
Francba!
Valaki kémet küldött rá, mert az tuti, hogy egy átlagos csinibaba nem nyitja ki azt a zárat ilyen könnyűszerrel és ennyire rövid idő alatt.
Ebben a helyzetben, két lehetősége akadt. Vagy a konkurenciának dolgozik az illető, vagy a vámpíroknak. Mindenek Ura, amilyen mázlista, Alek rászabadította azt a vérszopó hordát.
Egyre fokozódó indulattal vetődött a lány után, hogy választ kapjon a kérdéseire. Ami teljes mértékben ugyan nem történt meg, viszont gazdagabb lett egy fájdalmas tapasztalattal, bár szíve szerint boldogan tudott volna élni nélküle is, mindenféle hiányérzet nélkül...
Bosszankodását mobiljának élesen a csendbe vágó hangja szakította meg, és a készülék persze nem volt elérhető távolságban. Szikrázó csillagokat látva tápászkodott fel a fotelből, majd a dohányzóasztalra dobta az olvadozó, törölközőbe csavart borsót.
Esküszöm Alek, ezért még megfizetsz! – morogta az orra alatt, majd felkapta a telefont.
– Szia Con! Mi a helyzet? – szólt bele, bár sejtette a hívás okát.
– Ember! Ti megőrültetek? – tért rá a MacDermit klán feje rögtön, kemény hangon a lényegre. – Elraboltátok Vladimír lányát?!
Nos, igen, azt az aprócska részletet „elfelejtette” megemlíteni neki, ki is az illető, akit Alek magával cipel, mikor korábban leszervezte a dolgokat a bátyja számára.
– Pontosítanék. Nem raboltuk el, sőt én hozzá sem értem. Ez tisztán Alek sara – szúrta be, bár tudatában volt, hogy ez a lényeg szempontjából nem oszt, nem szoroz. Amelia farkas fogságba került.
Hangos sóhaj hallatszott a vonal túlsó oldaláról, majd Con lemondó hangszínnel szólalt meg újra:
– Tudod te, hogy ez kirobbanthat egy újabb nyílt háborúskodást? És most nem az ókorban élünk, mikor az emberek még hittek a misztikus lényekben és elfogadtak minket…
– Tisztában vagyok a kockázattal, de Alekkel egyszerűen nem lehetett bírni. Teljesen az őrület rabja, ami a nőhöz köti. 
– Pedig jó lenne valami megoldást találni, mégpedig minél előbb! Az, hogy a klánom területén vannak, nem fogja sokáig megvédeni Aleket! Főleg, hogy nem rég kaptam a jelentést, mi szerint két izomagyú vámpír egy fekete terepjáróban az edinburghi bekötőúton robog éppen.
Nick idegesen túrt bele a hajába, megfeledkezve még ágyékának tompa lüktetéséről is.
– Jól van! Meglátom, mit tehetek. Majd még jelentkezem, rendben?
– Igyekezz! – azzal a klánfőnök befejezettnek tekintette a beszélgetést és bontotta a vonalat.
A farkas óvatosan visszatelepedett a fotelba és gondterhelten hajtotta a fejét a két keze közé. Jaj, Alek! Mibe kevertél minket? Úgy tűnik itt az ideje, hogy ő is vadászatba kezdjen. Meg kell találni a vámpírnőt és ki kell szednie belőle mit is tudnak pontosan a vérszívók…


Alek a csalódottságtól dühösen, homlokát ráncolva tanulmányozta áldozatát. Nem érzett semmit! Egyáltalán nem töltötte el megelégedettséggel, hogy így láthatja Ameliát.
A lány félig lecsupaszított, egy székhez és a rönkfa falhoz láncolt testének látványától – ahogy zilált hajjal és makacs kihívás tüzével a szemében, bátran bámult fel rá –, inkább valamiféle izgatott, vibráló várakozással teli érzés uralkodott el rajta, aminek halvány köze sem volt az elégtételhez, ahogy elvárható lett volna. Nem így akarta, nem erre számított hónapokon keresztül, míg a bosszú éltette.
Vonakodva ugyan, de be kellett látnia, hogy még mindig a nő hatása alatt van, mindenféle igyekezete ellenére. Valószínűleg akkor is a rabja lenne, ha annak idején a véletlentől vagy a sorstól vezérelve a vámpír nem harapja meg. Tulajdonképpen, ha jobban belegondol, eredetileg – valamikor az oly messzinek tetsző múltban – ő erőltette a köteléket...
– Lépjünk kötelékbe!
Alek türelmetlen, követelőző hangja megtörte a csendes idillt, ahogy a törzshelyükön, egymást átkarolva támasztották hátukat a kérges fatörzsnek, és élvezték a röpke, lopott perceket, amit együtt tölthettek.
– Kössük össze végre az életenergiáinkat és szökjünk meg! – erősködött újfent.
Amelia mély sóhaj kíséretében bontakozott ki az ölelésből és fordult szembe a farkassal.
– Légy reális, Aleks! Te a farkasok leendő királya vagy, én meg vámpír. Mi nem lehetünk, nem lehetnénk együtt. A fajtáink gyűlölik egymást!
Alek indulatosan, ökölbe zárt kézzel csapott a semmiről sem tehető fa egyik kiálló, vastag gyökerére.
– Talán nem szeretsz? – kérdezte követelőző hangon.
– Ne csináld ezt, megint! Tudod, hogy szeretlek, hisz mi másért lennék itt veled?! De értsd meg, akkor sincs sajnos közös jövő megírva nekünk a csillagokban. Már ezzel a néhány, gyorsan tovatűnő pillanattal is, amíg együtt vagyunk, hihetetlen sok kockázatot vállalunk. Ha valaki a családjainkból rájön arra, hogy – bármiféle – kapcsolatban vagyunk egymással, itt kitör a vérengzés – válaszolt a lány szomorúan, miközben a nyomaték kedvéért még körbe is mutatott maga körül. Majd látva Alek nemtetszését kifejező fejcsóválását, könyörgő szemekkel vette két keze köze a morcos férfiarcot. Az először belesimította orcáját a puha kacsóba,de végül mégis elhúzódott kissé.
– Értem én, de fel nem foghatom! – morogta a férfi. –Szeretlek, te is szeretsz engem… Akkor meg mit számít, hogy mások mit gondolnak? Elmegyünk innen jó messzire és saját családot, fajt alapítunk!
– Aleks! ­– szólt rá Amelia bosszúsan.
– Sajnálom, malena! Nekem szükségem van rád, és az sem érdekel, ha a világgal kell szembeszállnom, hogy megkaphassalak! Örömmel megteszem – fogadkozott eltökélten.
Társa arcán igéző mosoly terült szét, szemeiben szeretet gyúlt, miközben odahajolt Alekhez és csókot nyomott annak feszesen összeszorított ajkaira.
Mindig ezt csinálta. Elterelte a farkas figyelmét, ha az rákezdett a kényes témára. De most nem ússza meg egy két vadító csókkal a kis bestiája – döntötte el magában a dolgot az alakváltó. Így, vagy úgy el fogja érni, hogy a lány az övé legyen. Ha ahhoz az kell, hogy még a kötelék előtt magáévá tegye őt, készen áll rá.
Nászuk biztosan szilárdabb lenne, ha a szertartás keretein belül egyesülnének először, de a dolog nem volt létszükség. Arról nem is beszélve, hogy a teste egyre sűrűbben követelte, hogy elmerülhessen eme csábító nőstény meleg puhaságában. Itt volt az idő, hogy a tettek mezejére lépjen…
Friss elhatározását alátámasztandóegyik kezével lehúzta magához a lány fejét a tarkójánál fogva, hogy ajkaik ismét találkozhassanak egy őrjítő tangó keretein belül, míg másik karjával úgy irányította őt, hogy Amelia végül az ölében ülve kötött ki. Pont vágyakozva lüktető férfiassága felett.
Nyelveik édes tánca egyre tüzesebbé vált, kezeik önkéntelenül is felfedezőútra indultak. A levegő hirtelen sziruposra sűrűsödött, már-már szikrák pattogtak körülöttük, annyira telítődött elektromos feszültséggel.
A lány mégis zihálva tépte ki magát az észveszejtő ölelésből.
– Aleks! Ezt most azonnal abba kell hagynunk, mert rossz vége lesz – suttogta két kapkodó levegővétel között.
Alek egy pillanatig csak meredten bámulta tökéletes szépségét, lázas vágyakozástól csillogó szemeit, kipirult arcát, vad zuhatagként aláomló éjfekete tincseit, amik jólesően birizgálták csupasz alkarját, és némi torokköszörülés után tudott csak válaszolni.
– És mi van, ha én nem akarom abbahagyni? – kérdezett vissza merészen, miközben már Amelia fülcimpáját harapdálta finoman. – Szeretlek, malena! Légy az enyém...
Forró leheletétől társa érezhetően megborzongott, ellenállása csökkenni kezdett.
–  Nem lehet... – mondta amaz, de hangja nem volt egyéb halvány sóhajnál, és korábbi határozottságának silány utánzatát sem volt képes produkálni.
A farkas erre magabiztosan a fül mögötti érzéken területre tapasztotta ajkait és erőteljesen megszívta. A vámpír tartózkodása végleg elpárolgott egy hangos, nyöszörgő hang kíséretében. Már nem próbálta palástolni izgatottságát. Reszkető kezekkel kezdte bontogatni Alek bőrtunikájának zsinórozását, mikor pedig nem járt azonnali sikerrel egy apró, dühös felkiáltással széttépte azt.
Alekból hangosan tört ki a nevetés, miközben ujjait a lány selymes hajába mélyesztette.
– Kis vadmacskám! Biztos, hogy nem csörgedezik az ereidben némi alakváltó vér?!– incselkedett vele. De jókedve hamar elpárolgott, mikor megérezte az éles karmok szúrását a mellkasán, ahogy barázdákat szántottak feszes bőrébe. Az édes fájdalomtól majd az eszét vesztette.
Kapkodva, mégis lenyűgöző gyengédséggel szabadították meg egymást a ruháiktól – Alek magában elmormogott néhány szitkot, mire a sok alsószoknya lekerült –, hogy első egyesülésüket ne akadályozhassa immár semmi.
A behatolás fájdalma visszafojtott sikolyt csalt Amelia ajkára, és egyetlen könnycsepp formájában húzott fényes csíkot a lány makulátlan arcbőrén. Alek szinte átérezni vélte azt, mintha már összekötötték volna az életüket. Apró, vigasztaló csókokkal szárította fel a sós nedvességet, majd óvatosan, egyre gyorsuló tempóban repítette mindkettőjüket a felhők fölé...
A farkas frusztráltan igyekezett elhessegetni a bevillanó emlékeket. Igen, akkor boldog volt, de aztán a vámpír mindent elrontott az árulásával. A bajt végül csak tetézte a kényszerű kötelékkel, amivel lényegében mindkettőjüket társtalanságra ítélt. Nem lehettek együtt, gyűlölték a másikat, mégsem létezhettek egymás nélkül. Ezért is kell a vámpírnak most szenvednie!
Újult dühvel indult meg a lány felé, a korbácsot szorongatva, hogy még az ujjai is belefehéredtek, mikor feltűnt neki, hogy Ameliával valami nincs rendben.
Valahogy a tekintetéből kihunyt a fény, végtagjai ernyedten lógtak – már amennyire a láncok engedték – és összességében élettelennek tűnt.
Odalépett elé és szabad tenyerével megpaskolta kissé a szoborszerű arcot.
Semmi.
Újra megütötte, némileg erősebben, de a reakció ugyanaz maradt. Semmi!
Alek hirtelen jött és egyre növekvő rettegéssel hajította el kezéből a kínzószerszámot, hogy az a szoba másik sarkában landolt, és őrült módjára kezdte rázogatni a lányt. Neeem! Nem halhatott meg. Ez így nem normális!
Idegesen mart a saját csuklójába és gondolkodás nélkül szorította feltépett ütőerét amaz szájához, amivel csak annyit ért el, hogy vérével összemaszatolta a sápadt ajkakat, de Amelia meg sem mozdult.
A férfi tehetetlen indulatában üvölteni szeretett volna.
Aztán – végtelennek tűnő másodpercek múlva – foglya végre halvány életjelet adott. Alig észrevehetően felsóhajtott és nyelve hegyével lenyalta az ajkairól lecsorgó rubinvörös folyadékot, bár szemhéjait nem nyitotta fel. A farkas örömében már-már táncra perdült. Él!
Eredeti célját meghazudtolva a lehető leggyengédebben eloldotta a nőt, az ágyhoz vitte, finoman elhelyezte a párnák között, majd mellé feküdt. Órákig csak nézte őt, néha-néha friss vért csepegtetve a résnyire nyílt ajkak közé, nem törődve az időnként rátörő borús gondolataival. Arra ráér később is, hogy foglalkozzon a terve teljes kudarcával. Talán lehetnek még együtt, talán a lány tisztázni tudja magát az árulás alól, talán… Sok volt a nyitott kérdés, még több a kétség, de a remény akkurátus csírája már visszavonhatatlanul befészkelte magát a lelkébe. Végül ő is az álom puha ölelésébe süppedt.



2013. április 14., vasárnap

Végzetes vonzalom 9/2. fejezet


Íme! :D
u.i. a játék lezárult, eredményhirdetés holnap vagyis ápr. 15-én.


Amióta Alek elrabolta, érzelmi hullámvasúttá vált az élete. Hol depresszió és halálfélelem, hol már-már kirobbanó jókedv tört rá, és azt képzelte, minden a legnagyobb rendben, ennek így kell lennie, a férfi nem is megölni készül őt.
Talán kezd az agyára menni a dolog?! – rettent meg Amelia a saját szétszórt, összevissza érzéseitől.
Most is, mikor éppen azt szemlélte, a két alakváltó hogyan méricskéli egymást, miközben kezet fognak, kis híján hisztérikus nevetés tört ki belőle. Hihetetlenül vicces volt Alek morcos, gyanakvó ábrázata, mikor a másik a válla felett elismerő pillantásokat küldött felé, ahogy a SUV ajtajához bilincselve álldogált. Furcsa gesztus volt ez egy ellenséges farkas részéről, de valahogy mégis természetesnek hatott. Ian MacDermit már csak ilyen volt. Lázadó. Hagyományokra fittyet hányó.
Nos, igen, nem volt ismeretlen a számára a jelenleg lezseren a motorjának támaszkodó, bőrruhás hím, akinek bukósisakja lazán a karján lógott, a napszemüvege pedig összeborzolódott, gesztenyeszín, állig érő fürtjei közé volt túrva. Lezser magabiztosságában egyáltalán nem zavartatta magát a ténytől, hogy sötét éjszaka vette körül.
Ugyan nem mutatták még be őket hivatalosan egymásnak, de a férfi annyira ismert személyiség volt a médiában, hogy képtelenség lett volna figyelmen kívül hagyni. Na, nem színészkedett vagy ilyesmi – bár népszerűsége erősen vetekedett némelyik feltörekvő sztárjelölttel,és kinézetre sem volt egy elhanyagolható jelenség –, ő általában a lencse másik oldalán foglalt helyet, mint a sztárvilág legfelkapottabb fotóriportere. Az ismert emberek féltek tőle és imádták egyszerre, mert akiről ő cikket írt, az vagy a csúcsra jutott, vagy a süllyesztőbe. Karizmatikus írásait és művészien megkomponált képeit csak úgy falták az emberek.
A természetfeletti világban viszont törvényszegésével váltott ki feltűnést. Nem törődött semmiféle ellenségeskedéssel – nyíltan elítélte a farkas-vámpír háborút –, ezért jóformán a bátyján kívül senki nem állt szóba vele a klánjából.
Esetleg segíthet megszökni – morfondírozott magában Amelia. Azt viszont, hogy hogyan fogja Aleket kicselezni, hogy a közelébe férkőzzön, és ezt kideríthesse, fogalma sem volt. Ha a farkas véletlenül nem pultos ribancokkal flörtölgetett éppen, akkor sajnos teljes figyelmével rá koncentrált.
Közben újabb szédülés-gyengeség-émelygés roham kezdte környékezni, egy órán belül másodszor. Hiába táplálkozott nem olyan rég, az csak arra volt elég, hogy feltöltse a már vészesen megcsappant energiatartalékait és visszatérjen a szakadék széléről. Ettől még a jóllakottság megfoghatatlanul messzinek tetszett a számára.
Kényszeresen a gyomrában keletkezett gombócra szorította az öklét, majd visszaszállt az autóba. Úgy látta a férfiak megbeszélték a dolgokat és útra készek.
Irány a vesztőhely – húzta el a száját gúnyosan.  Pedig valamikor régen, a nagyon távolinak tűnő múltban Alek közel sem a halálára áhítozott...
Amelia idegesen pislogott a háta mögé, nem követi-e mégis valaki minden óvintézkedés ellenére. Hosszú ruháját térdéig felhúzva, a kastélyukat körülvevő erdőn vágott keresztül éppen. A sziklaszirthez igyekezett, ahol Aleks már biztosan várt rá. Telihold lévén illanni képtelen volt, bár ez most segítségére is szolgált. Ilyenkor sokkal intenzívebben hatottak rájuk a főzetek.
Néhány újabb ékszere bánta ugyan, de a szolgálólánya végül hajlandó volt ismét beszerezni a szükséges szert, amivel elaltatta jóformán az egész háznépet. Legalább is azokat, akik vámpírok voltak. Csak néhány cseppnyi kellett a kotyvalékból azon cselédek vacsorájába, akiknek véréből apja és testőrsége táplálkozott, és a dolgok sínre kerültek.
Sajnos tisztában volt vele, hogy nem sokáig tudja majd ezt a játékot játszani, valakinek fel fognak tűnni az utóbbi időben bevetett trükkjei, de most nem akart ezzel foglalkozni. Szárnyak nélkül is szinte repült. A tudat, hogy Aleks vár rá, már-már megrészegítette.
Ahogy kilépett a fák takarásából, rögtön észrevette őt a vastag törzsű fának támaszkodva, ami a sziklaperemen terpeszkedett és úgy nézett ki, mintha a levegőben lebegne.
Látványától egy pillanatra elállt a lélegzete, majd nagyot dobbant a szíve. Nem lett volna értelme tagadni tovább, szerelembe esett. Bármit képes lett volna feladni a férfiért. Még apja gyűlöletét is dalolva kockáztatta meg.
Szerelmének tárgya ez idő alatt megfordult, rávillantotta vadítóan csábító mosolyát, majd egy szempillantás alatt előtte termett, felkapta, megforgatta a levegőben, hogy aztán elterüljenek a fűben és egymást szorosan ölelve felszabadult nevetésben törjenek ki.
Amelia még az életben nem érezte magát ennyire boldognak, miközben ajkaik összeforrtak és tüzes, nedves ölelkezésbe kezdtek. Összetartoztak...
Édesbús emlékei közül a jármű hirtelen megállása zökkentette vissza a jelenbe. Egy rönkfából készült házikónál parkoltak le, amit körös-körül sötét fenyőerdő övezett. A hely igazán hátborzongatóan festett csak a terepjáró fényei által megvilágítva. Közel, s távol nem volt egy teremtett lélek sem. Hát megérkeztek!
Amelia fázósan húzta össze magát az ülésben, mintha ezzel láthatatlanná válhatna és megakadályozhatná, hogy becipeljék oda. Közben Alek kiszállt, beszélt pár szót az eddig előttük motorozó Iannal, majd az fogta magát és elment. A lány reményvesztetten bámult a motor hátsó lámpájának távolodó, vörös fénye után, ami végül el is tűnt, a menekülésre való esélyével együtt.
Altató ide, vagy oda, sanszos volt, hogy nem lesz elég ideje kiagyalni, hogyan adagolja be a fogvatartójának.
Amíg ezen gondolkodott, a farkas kinyitotta az ő ajtaját is, a mozdulattal pedig jól megrántotta a karját, mivel az még mindig a fogantyúhoz volt bilincselve.
– Gyerünk, pióca! Kiszállás! – és már nyitotta is ki a zárat, hogy a következőben a másik csuklóján kattanjon össze. A lánynak még arra sem volt lehetősége, hogy mély levegőt vegyen, és körülnézhessen, merre vetődhetne menekülés szempontjából, már rángatták is a komor faépület bejárata felé.Ennyi volt! Az út véget ért, ő pedig keserves kínok között fog meghalni!
És, mintha az égiek is megérezték volna kétségbeesettségét, még az eső is eleredt…


2013. április 3., szerda

NYEREMÉNYJÁTÉK!



Elindult a nyereményjáték. Részletek az fb oldalamon vagy az alábbi linkre kattintva.

Sylvie Barthus - Nyereményjáték

u.i. Kommentet itt, a bejegyzés alatt is elfogadok.

Üdvözöllek...

Ez az oldal azért jött létre, hogy mindenki számára elérhetővé tegyem fantáziám "papírra vetett" végtermékeit, és azokkal ne csak magamat, de esetleg másokat is szórakoztassak, kikapcsoljak, elvarázsoljak. :D

18 éven felülieknek! Olvasás csak saját felelősségre! :)

MINDEN JOG FENNTARTVA!